Duiven diversen

Voor veel mensen is het nog steeds een hobby intensief wordt beleefd en waarbij de wedstrijden van maart tot en met half oktober plaatsvinden.

Deze rubriek bevat op dit moment meer dan 18 producten

Versele-Laga Roodsteen 2,5 kilo

Versele-Laga
5410340123003
 • Beschrijving
Gewassen en gesteriliseerde roodsteen. Zorgt voor optimale spijsvertering en geeft goed gebonden mest.

Versele- Laga Neo-Grit Mineraalmengsel 2,5 kilo

Versele-Laga
5410340122211
 • Beschrijving

Gewassen en gesteriliseerde grit. Bevat maagkiezel, silexsteentjes, oesterschelpen, zeeschelpen en roodsteen. Maagkiezel en silexsteentjes zijn de tanden van de duif. Bevat eveneens anijs. Zorgt voor een optimale spijsvertering.

Het hele jaar door verstrekken. In een afzonderlijk potje ter beschikking stellen en dagelijks verversen.

Versele-Laga Zeewiergrid 2,5 kilo

Versele-Laga
5410340127513
 • Beschrijving

Colombine Seaweed / Zeewier is een natuurlijk product uit de zee, bijzonder rijk aan mineralen en sporen-elementen, waaronder het essentiële jodium. Het stimuleert de werking van de schildklier en bevordert de donsrui.

 

Het gehele jaar door verstrekken. Dagelijks 1 eetlepel zeewier toedienen gemengd met Grit en roodsteen. Dagelijks verversen.

Versele-Laga Piksteen rood 650 gram

Versele-Laga
11196
 • Beschrijving
 • Meer details

De piksteen bestaat uit een harde koek, die sporenelementen, mineralen en zouten bevat. Deze piksteen helpt u uw duiven van het veld weg te houden.

Het hele jaar door vrij ter beschikking stellen.

Analytische bestanddelen
 Ruwe as   94,5 
 Calcium   23,8 
 Fosfor   0,18 
 Natrium   1,60 
 Nutritionele toevoegingsmiddelen        
 E1 - IJzer (ijzeroxide)   2.700  mg/kg 
 E4 - Koper (koper(II)sulfaat pentahydraat)   40  mg/kg 
 E5 - Mangaan (mangaan(II)oxide)   90  mg/kg 
 E6 - Zink (zinkoxide)   110  mg/kg 

Samenstelling
 Schelpengrit      
 Gemalen oesterschelpen      
 Roodsteen      
 Maagkiezel      
 Zout      
 Fosfaat  

Duifke Piksteen 640 gram

Duifke
8715578100015

Natural Piksteen 620 gram

Natural
5413500100463
 • Beschrijving

bevat klei, zeewier, magnesium, roodsteen, oesterschelpen, maagkiezel, houtskool, enz.

bevat natuurlijke mineralen en oligo-elementen

natuurlijk product zonder toevoegingen

brengt het veld op het duivenhok

Natural Vitamineral 600 gram

Natural
5413500100432
 • Beschrijving
 • Meer details
In 1952 bracht Natural Vitamineral op de markt. 
Natural was de eerste firma die speciaal voor reisduiven een gevitamineerd mineraalmengsel samenstelde. In een mum van tijd won Vitamineral 
het vertrouwen van de Belgische duivenliefhebbers omdat het inzake
de voeding van de reisduif werkelijk een grote vooruitgang betekende.
Natural verbeterde in de loop der jaren nog de samenstelling van Vitamineral.

Vitamineral bevat alle noodzakelijke mineralen nodig 
in een evenwichtige voeding.
 Naast de vereiste mineralen bevat Vitamineral eveneens vitaminen 
A, D en E, noodzakelijk voor een optimale opname van deze mineralen. Deze vitaminen beïnvloeden in positieve zin eveneens de opgroei van 
de jongen en de vruchtbaarheid.

Vitamineral is een product dat gedurende het hele jaar ter beschikking van de duiven moet staan. De duiven eten slechts Vitamineral als het organisme er werkelijk behoefte aan heeft. 
Na de terugkeer van een vlucht, tijdens de rui- en vooral tijdens de kweekperiode is de consumptie ervan belangrijk. Zo kan, als er jongen in het nest liggen, de totale calciumconsumptie per duif 650 mg per dag bedragen.

Vitamineral versnelt de groei en verbetert de weerstand van de duiven.

Natural Vitaminor Inhoud: 350 of 850 gram

Natural
 • Beschrijving
 • Meer details

verhoogt de weerstand van de duiven tegenover ziekten en stress natuurlijke B-vitaminen - rijk aan aminozuren - bevordert het metabolisme positieve invloed op het leveren van inspanningen

Vitaminor is biergist die gefabriceerd wordt op basis van mout-, graan- en suikerderivaten. De grondstof is uitsluitend afkomstig van brouwerijen, wordt nauwkeurig gedroogd en zorgvuldig gefabriceerd zonder toevoeging van enig chemisch product. Alle eigenschappen van de natuurlijke bestanddelen waaruit biergist bestaat, blijven volledig behouden.

Vitaminor Biergist zorgt voor een toevoer van natuurlijke B-vitaminen, die een belangrijke rol spelen in het metabolisme van suikers (koolhydraten), eiwitten en vetten. B-vitaminen hebben bijgevolg een positieve invloed op de inspanningen die een duif moet leveren.

Vitaminor Biergist zorgt eveneens voor een optimale groei van de jonge duiven en verhoogt de weerstand van de duif tegen ziekten en stress.
Het is ook bewezen dat biergist een zeer positieve invloed heeft op de vruchtbaarheid van de kweekduiven en de vitaliteit van de jongen in het nest.

Natural Wit-Blanc 2,5 kilo

Natural Antwerp
5413500100418
 • Beschrijving

Op basis van fijngemalen krijt heeft Natural Wit een zeer hoog absorberend vermogen en werkt tevens ontsmettend. Om vochtige mestplekken droog te maken, volstaat het om er een beetje Natural Wit over te strooien. Bovendien kan dagelijks wat Natural Wit over de hokbodem geborsteld worden, om zo elk spoortje vochtigheid te verwijderen.

Natural Wit draagt op deze manier bij tot de algemene hygiëne op het duivenhok en het verspreidt bovendien een aangename en frisse geur.

Natural Hi-Calcium Grit

Natural
5413500100364
 • Beschrijving

silex, roodsteen, oesterschelpen. optimale vertering van granen

toevoer van mineralen en oligo-elementen afwezigheid van schadelijke micro-organismen

wordt behandeld op een temperatuur van meer dan 200°C

Natural Grit is een mengeling van silex, roodsteen en oesterschelpen. Natural Grit bevat geen eetlustopwekkende stoffen. De verschillende componenten zijn essentieel voor een optimale en gemakkelijke vertering van de granen, zodat alle voedingsstoffen door het organisme opgenomen kunnen worden. De roodsteen en de oesterschelpen zorgen eveneens voor een toevoer van mineralen en oligo-elementen. Natural Grit wordt behandeld op een temperatuur van meer dan 200° Celsius om alle aanwezige schadelijke micro-organismen te doden.

Natural Lookolie 150ml

Natural
5413500100586
 • Beschrijving
 • Meer details

optimale bloedcirculatie

perfecte spijsvertering

zuivere lookextracten

bevat sojaolie, rijk aan Omega-3 & Omega-6

wormwerende functie

bevat E-vitaminen voor vruchtbaarheid + goede werking van spieren en zenuwstelsel

Voor een betere Conditie en Gezondheid van de Reisduif

Look is een plant die reeds duizenden jaren bekend staat om haar uitzonderlijke, genezende eigenschappen. Look stimuleert de assimilatie van het voedsel en voorkomt storingen in de spijsvertering. Look zorgt tevens voor een betere circulatie van het bloed, beschermt de ademhalingsorganen en heeft een wormwerende functie.

Veel duivenliefhebbers kennen de goede eigenschappen van look en laten hun duiven er dan ook van genieten. Tal van duivenliefhebbers doen regelmatig een teentje look in het drinkwater. Op deze manier look aan de duiven geven, is echter niet de beste, omdat de duiven slechts minimaal van de eigenschappen van look zullen genieten.

Natural Granen, de specialist bij uitstek op gebied van de voeding voor reisduiven, heeft dit probleem door diëtisten en veeartsen laten bestuderen en ook opgelost.

Natural Lookolie is samengesteld uit zuivere lookextracten en geraffineerde soyaolie rijk aan linolzuur en linoleum. Natural Lookolie bevat tevens E-vitaminen, die een gunstige invloed hebben op de vruchtbaarheid van de duiven en onmisbaar zijn voor de goede werking van het spier- en zenuwstelsel.

Natura Badzout 650 gram

Natural
5413500100654
 • Beschrijving
 • Meer details

natuurlijke dennenextracten

geen chemische kleurstoffen

zorgt voor een zacht en soepel gevederte

ontdoet de huid van schilfertjes

Natural Badzout is een kwaliteitsproduct dat zelfs de meest veeleisende duivenliefhebber voldoening schenkt. De grondstoffen, gebruikt voor de productie van Natural Badzout, zijn dezelfde als deze voor de productie van badzout voor menselijk gebruik. Daarenboven worden enkel natuurlijke denne-extracten en
geen scheikundige kleurstoffen in het Natural Badzout verwerkt.

Natural Badzout maakt enerzijds het gevederte zacht en soepel en ontdoet de huid van schilfertjes, zonder de huid te irriteren.
Anderzijds zal Natural Badzout, opgelost in koud water, het organisme van de duif versterken en stimuleren.

Door het natuurlijk desinfecterend vermogen, verjaagt Natural Badzout bovendien het ongedierte uit het gevederte en staat garant voor een goede lichaamshygiëne. Wij raden dan ook aan om tijdens de rui 1 à 2 keer per maand Natural Badzout in het badwater te doen.

De stimulerende werking van Natural Badzout zal de bloeddoorstroming in de huid bevorderen en daardoor ook de donsrui verbeteren. Bovendien zal Natural Badzout verhinderen dat de ontwikkeling van nieuwe veren ondermijnd wordt door allerhande parasieten. Op deze manier draagt Natural Badzout daadwerkelijk bij tot de gezondheid van het nieuwe verenkleed.

Een regelmatig gebruik van Natural Badzout tijdens het sportseizoen, zal het gevederte soepel houden. Opgelost in warm water, zal Natural Badzout de spieren ontspannen en het herstel na een inspanning bespoedigen. Wij raden dan ook aan om na thuiskomst van een moeilijke vlucht een half deksel Natural Badzout in een emmer warm water te doen en de duiven er gedurende een minuutje in onder te dompelen, terwijl men zachtjes de borstspieren masseert.

Versele Laga Oropharma badzout 750 gram

Versele-Laga
5410340600955
 • Beschrijving
Oropharma Ideal Bathsalt is een oranje badzout. Dit verzorgingsproduct versoepelt de pluimen, ontspant de spieren, bevordert de donsval en verwijdert pelletjes van de huid. Het baden op regelmatige basis is essentieel voor het onderhoud van de veren. Door toevoeging van Ideal Bathsalt aan het badwater krijgen de duiven soepele veren en wordt de sterkte en waterafstotende werking van de bevedering onderhouden.

Koudijs Rooktablet 170 gram

Koudijs
20120
 • Beschrijving
 • Meer details
170 gram

Zeer doeltreffend product om uw hok vrij te maken van allerhande insecten en luis.
Deze rooktablet moet aangestoken worden, en wanneer deze volledig in brand is (en zwart) moet ze gedoofd worden. Dit kan bvb door het blokje in een nestschotel te leggen, en doof deze door er een andere nestschotel omgedraaid op te zetten.

Wanneer het tablet tot roken is gebracht komt het gas vrij. Dit gas/rook zal de gehele ruimte vullen, en ook in de gaten en kieren kruipen. Het hok moet zoveel mogelijk afgesloten worden, en de duiven kunnen gedurende de gehele periode op het hok blijven. Zo worden ook deze ontsmet van ongedierte. Aanbevolen wordt om geen jong broedsel alsook zieke en verzwakte vogels op deze wijze te behandelen. De rook dood schimmels ,bacterie en aan aantal virussen. De duiven zullen hun ogen beginnen afwrijven en in de pluimen beginnen pikken/krabben. Dit is afsoluut niet schadelijk, en de duiven zullen er zuivere koppen van krijgen.

Inlegnest voor Duiven 10 stuks per verpakking

Benelux
24306

Duivenschaal aardewerk 23,5 x 7 cm

Benelux
24301

Duif Fontijn 1 of 2 liter

Benelux
 • Beschrijving

Leverbaar in:

75 x 19 x 16 cm H - 1 Liter

100 x 19 x 16cm H - 2 Liter

Beaphar Anti-Veerluis 150ml

11018
 • Beschrijving
 • Meer details

150ml

Ter bestrijding van ongedierte (met name veerluis) bij duiven.
Schudden voor gebruik. Dermale toediening, de duif licht bevochtigen met de vloeistof door van achter naar voor op de veren te sprayen. Tijdens toepassing is het belangrijk dat de plek waar de veren uit de schacht komen wordt geraakt. Indien nodig behandeling na 2 weken herhalen. Met uitzondering van jonge duiven, is het niet nodig de duiven uit de kooi te halen tijdens de behandeling. Vermijd contact met neus, oren, ogen.

Beaphar Calcargrit 2,5kg

16813
 • Beschrijving
 • Meer details
2,5 kilo
Calcargrit zorgt voor een beter vertering van het voedsel doordat de zaden in de maag worden gekneusd. Hierdoor wordt het voedsel optimaler benut. Tevens voorziet Calcargrit in de kalkbehoefte en bevordert een vaste ontlasting door de toevoeging van houtskool. Voor duiven, kippen, papegaaien en grote parkieten.
In een apart bakje een onbeperkte hoeveelheid beschikbaar stellen (dagelijks verversen).