bio algen-stop
Onderhoud

In het voorjaar komt de vijver weer tot leven. De zuurstofplanten krijgen nieuwe uitlopers, de waterlelie gaat blad vormen en de vissen worden actiever.

Door in het voorjaar het goede onderhoud aan de vijver en vissen te geven, kunnen allerlei problemen later in het groeiseizoen voorkomen worden.

Deze rubriek bevat op dit moment meer dan 7 producten

BIO BACTO PRO+

Aqua-Ki
 • Beschrijving
 • Meer details
De natuurlijke oplossing voor helder water en gecontroleerde algengroei.
Na verloop van tijd stapelt zich steeds organisch afval op in de tuinvijver. Deze natuurlijke ophoping kan bestaan uit bladeren, dode plantresten, enz. Zijn er bovendien vissen aanwezig, dan verhogen de uitwerpselen van de vissen het probleem. Wanneer dit organisch afval vergaat, verkleurt het water en de vissen leven niet langer in een gezonde omgeving. De combinatie van zonlicht, een hogere watertemperatuur en de voedingsstoffen die het organisch afval bevat, stimuleren de algengroei.
2. WAAROM BIO BACTRO PRO+
 
Alle afbraak van organisch afval in de natuur gebeurt door nuttige bacteriën die dit afval als voedingsbron gebruiken.
 
BIO BACTRO PRO+ Bacteriële Culturen zijn een speciaal geselecteerde natuurlijke bacteriën die afvalstoffen verwijderen uit vijvers. De BIO BACTRO PRO+ bacteriën gebruiken het bestaande organisch afval in het water of de sliblaag als voedingsbron. Zo verwijderen ze deze overschotten die als voedsel voor algen dienen uit het behandeld water, zonder nadelig gevolgen voor vissen of ander leven. Op deze manieren bestrijden de microben in BIO BACTRO PRO+ algen. Het is bewezen dat BIO BACTRO PRO+ de verdere ontwikkeling van algengroei kan voorkomen in heel wat wateroppervlaktes. Het is vanzelfsprekend dat BIO BACTRO PRO+ de helderheid van het water verbetert.
 
 
3. DE ONMIDDELLIJKE VOORDELEN VAN BIO BACTRO PRO+
 • Controleert algengroei zonder giftige chemische stoffen maar met een natuurlijke proces waarbij voedingsstoffen op een biologische manier worden tegengaan.
 • Vermindert het organisch afval en verbetert de helderheid.
 • Verlaagt ammoniak, nitraten en fosfor.
 • Verteert slib
 • Vermindert vijverschuim en geurtjes in stilstaand water.
 • Start de biologische filters op en voorkomt zo het "nieuw water"-syndroom.

PROBEER HET!!!! U ZULT VERSTELD STAAN VAN DE RESULTATEN.

Aqua-Ki Bio Algen-Stop 3 kilo

Aqua-Ki
46235
 • Beschrijving
 • Meer details
Aqua-ki "ALGENSTOP" voor tuinvijvers is een 100% zuiver natuurproduct. Het bestaat uit geconcentreerd gerstenstro, verrijkt met trufkorrels en humuszuur. "ALGENSTOP" heeft een dubbele werking: vanuit de korrels worden micro-organismen gevormd die enerzijds het groen water en draadalgen opnemen, en anderzijds de planten in de vijver voorzien van extra voedingstoffen. "ALGENSTOP" is 100% onschadelijk voor planten en vissen.
Gebruiksaanwijzing: vul het bijgesloten netzakje tot de helft (+/- 1500 g), sluit het, en leg het op de bodem van uw vijver, eventueel met behulp van een touwtje.
Voor een goede werking, één maal per maand de korrels vervangen.
Gebruik één zakje per 5000 liter vijverwater.
Opgepast: in het begin kan vertroebeling ontstaan, maar dit verdwijnt na korte tijd.
 
Inhoud: 3000 g korrels (goed voor 2 behandelingen van telkens één maand per 5000 liter)
            1 netzakje

Aqua-Ki GH Plus

Benelux
 • Beschrijving
 • Meer details

GH Plus verkrijgbaar in 1 - 2,5 - 5 kilo

 

Verhoogt de globale hardheid van het water

Het is aangeraden om regelmatig het water van uw vijver te controleren, zeker na hevige regenval en droogte. Regenwater

brengt echter de GHwaarde van uw vijverwater omlaag en zorgt voor extra verzuring.

Een te lage globale hardheid is schadelijk voor de groei van zuurstofplanten en de ontwikkeling van vijvervissen. Daarom is GH+ een zeer doeltreffend product om de totale hardheid van het water onder controle te houden. Een goede hardheid van vijverwater is noodzakelijk voor een gezonde stabiele vijver

GEBRUIKSAANWIJZING:

een schepje per m3 verhoogt de globale hardheid met 1.5-3 eenheden. Los deze poeder op in wat vijverwater en verdeel dit over

de ganse vijver. Gebruik kleine hoeveelheden en wacht een dag tussen 2 behandelingen. 1 kg product is voldoende om ± 6000

liter vijverwater te behandelen.

 

Aqua-Ki KH Plus

Benelux
 • Beschrijving
 • Meer details

KH Plus

Verkrijgbaar in 1 - 2,5 en 5 kilo

Verhoogt de carbonaat hardheid van het water Het is aan te raden om geregeld (3 à 4 keer per jaar) de KH waarde van uw vijver te controleren, zeker na de winter.

Een optimale

KH-waarde ligt tussen 6° en 12°. Regenwater doet deze waarde dalen en dit is schadelijk voor de ontwikkeling van planten,

vissen en bacteriën. AQUA-KI KH+ is een doeltreffend middel om de carbonaat hardheid te verhogen. Regelmatig gebruik zorgt voor een gezonde

stabiele vijver.

 

GEBRUIKSAANWIJZING:

1 kg product is voldoende om ± 6000 liter vijverwater te behandelen. Een schepje per m3 verhoogt de KH met ongeveer één

eenheid. Los deze poeder op in wat vijverwater en verdeel dit over de ganse vijver.

Aqua-Ki Ecotreat Nitrifier

Benelux
 • Beschrijving

Verkrijgbaar in 500ml - 1000ml - 2500ml - 1 kilo

EcoTreat Nitrifier bevat speciale bacteriën die ammoniak en nitriet op een veilige manier omzetten in nitraat via een proces dat bekend staat als nitrificatie. Als dit proces is voltooid, is sterk toxische ammoniak omgevormd tot onschadelijk nitraat, dat door waterplanten kan worden gebruikt als voedingsbron.

Klik op de foto voor meer info (vloeistof/poeder)

Aqua-Ki Ecotreat Maintenance

Benelux
47300
 • Beschrijving

Verkrijgbaar in een 250 - 500 gram en 1 en 3 kilo verpakking.

Aqua-Ki Ecotreat Pro Maintenance

Benelux
 • Beschrijving

Verkrijgbaar in een 250 - 500 gram en 1 en 3 kilo verpakking.

Flamingo Pur'Aqua filterwatten 500 gram

400122
 • Beschrijving
Fijne vezels - Vangt de kleinste onzuiverheden op - filterwatten (fijn) zijn ontwikkeld voor universeel gebruik. Zeer geschikt voor het verkrijgen van kristalhelder water. Spoelen in lauw water voor gebruik. Om optimale filtratie te garanderen is het noodzakelijk de filterwatten alle 4-8 weken te vervangen. De filterwatten (fijn) zijn vervaardigd uit 100% polyester, zijn milieuvriendelijk en zeewaterbestendig. Fijne filterwatten bij voorkeur na grove filterwatten in het filter plaatsen. Dit voorkomt het snel verstoppen van de fijne filterwatten door grof vuil.