Onderhoud

In het voorjaar komt de vijver weer tot leven. De zuurstofplanten krijgen nieuwe uitlopers, de waterlelie gaat blad vormen en de vissen worden actiever.

Door in het voorjaar het goede onderhoud aan de vijver en vissen te geven, kunnen allerlei problemen later in het groeiseizoen voorkomen worden.

 

!

BIO BACTO PRO+

De natuurlijke oplossing voor helder water en gecontroleerde algengroei.
Na verloop van tijd stapelt zich steeds organisch afval op in de tuinvijver. Deze natuurlijke ophoping kan bestaan uit bladeren, dode plantresten, enz. Zijn er bovendien vissen aanwezig, dan verhogen de uitwerpselen van de vissen het probleem. Wanneer dit organisch afval vergaat, verkleurt het water en de vissen leven niet langer in een gezonde omgeving. De combinatie van zonlicht, een hogere watertemperatuur en de voedingsstoffen die het organisch afval bevat, stimuleren de algengroei.

Aqua-Ki Bio Algen-Stop 3 kilo

46235
Gewicht: kg
Aqua-ki "ALGENSTOP" voor tuinvijvers is een 100% zuiver natuurproduct. Het bestaat uit geconcentreerd gerstenstro, verrijkt met trufkorrels en humuszuur. "ALGENSTOP" heeft een dubbele werking: vanuit de korrels worden micro-organismen gevormd die enerzijds het groen water en draadalgen opnemen, en anderzijds de planten in de vijver voorzien van extra voedingstoffen. "ALGENSTOP" is 100% onschadelijk voor planten en vissen.

Aqua-Ki GH Plus

Verhoogt de globale hardheid van het water

Het is aangeraden om regelmatig het water van uw vijver te controleren, zeker na hevige regenval en droogte. Regenwater

brengt echter de GHwaarde van uw vijverwater omlaag en zorgt voor extra verzuring.
 

GH Plus verkrijgbaar in 1 - 2,5 - 5 kilo

Aqua-Ki KH Plus

Verhoogt de carbonaat hardheid van het water Het is aan te raden om geregeld (3 à 4 keer per jaar) de KH waarde van uw vijver te controleren, zeker na de winter.
KH Plus

Verkrijgbaar in 1 - 2,5 en 5 kilo

 

Aqua-Ki Ecotreat Nitrifier

Klik op de foto voor meer info (vloeistof/poeder)
EcoTreat Nitrifier bevat speciale bacteriën die ammoniak en nitriet op een veilige manier omzetten in nitraat via een proces dat bekend staat als nitrificatie. Als dit proces is voltooid, is sterk toxische ammoniak omgevormd tot onschadelijk nitraat, dat door waterplanten kan worden gebruikt als voedingsbron.

Verkrijgbaar in 500ml - 1000ml - 2500ml - 1 kilo

Aqua-Ki Ecotreat Maintenance

Verkrijgbaar in een 250 - 500 gram en 1 en 3 kilo verpakking.

Aqua-Ki Ecotreat Pro Maintenance

Verkrijgbaar in een 250 - 500 gram en 1 en 3 kilo verpakking.

Flamingo Pur'Aqua filterwatten 500 gram

400122
Gewicht: kg
Fijne vezels - Vangt de kleinste onzuiverheden op - filterwatten (fijn) zijn ontwikkeld voor universeel gebruik. Zeer geschikt voor het verkrijgen van kristalhelder water. Spoelen in lauw water voor gebruik. Om optimale filtratie te garanderen is het noodzakelijk de filterwatten alle 4-8 weken te vervangen. De filterwatten (fijn) zijn vervaardigd uit 100% polyester, zijn milieuvriendelijk en zeewaterbestendig. Fijne filterwatten bij voorkeur na grove filterwatten in het filter plaatsen. Dit voorkomt het snel verstoppen van de fijne filterwatten door grof vuil.