avian logo 225
Avian

Avian Nectar Sunbird-Exoten 1 - 5 - 10 kilo

 • Beschrijving
 • Meer details
Verkrijgbaar in 1 - 5 en 10 kilo verpakking!
Nectar voorziet in een belangrijk deel van de dagelijkse behoefte van vele soorten vogels, zoals: nectarvogels, suikervogels, honingzuigers, brilvogels, bloesempikkers, spinnenjagers, bladvogels, tangara's, organisten en buulbuuls.

In tegenstelling tot de kolibrie nectar is het eiwitgehalte en het vetgehalte hoger. Naast onze nectar is het zeer belangrijk, dat u het dieet aanvuld met een goed universeel-vruchtenpaté, levend voer als spinnen, wasmotlarven, buffalo's en witte meelwormen. Ook is de verstrekking van vers fruit een onontbeerlijke voedingsbron.

Avian Nectar Lori 1 - 2,5 - 5 - 10 kilo

Maak hier uw keuze!: 1 kilo
 • Beschrijving
 • Meer details
Verkrijgbaar in 1 - 2,5 -5 - 10 kilo!
Avian Nectar Lori is een compleet en evenwichtige voeding speciaal ontwikkeld voor de nectaretende lori’s, vijgenpapegaaitjes en swift parkieten.

Avian Nectar Lori  is een vloeibare nectar voeding dat geldt als basismenu voor bijna alle lori soorten. Sinds midden tachtiger jaren zijn er meerdere kant en klare lorivoeders op de markt gezet. Nectar en stuifmeel zijn de natuurlijke voeding van alle lories en lorikeets, de meeste soorten eten daarnaast ook fruit, zaden, bloemknoppen en bessen. Vele lori liefhebbers maken al jarenlang hun eigen nectar, toch is deze manier van voeren niet aan te bevelen; eenvoudig omdat je zonder de nodige kennis geen uitgebalanceerd menu kunt samenstellen. Veel doe-het-zelf menu’s dienen het gemak van de eigenaar in plaats van het welzijn van de vogels. Sommige kwekers willen niet op commercieel voer overstappen omdat het duurder zou zijn. Als deze kwekers alle benodigde bestanddelen in zijn eigen voer zouden gebruiken, dan kon de prijs wel eens anders zijn. Alleen babyvoeding, rijstebloem en stuifmeel houden uw lories niet gezond.

Bereidingswijze en dosering:
U neemt 15 gram (1 volle maatschep, welke bijgevoegd) op 100 ml water. Dit roert u goed om, totdat u een homogene vloeistof hebt. Deze menging zet u nu drie minuten terzijde en na drie minuten roert u deze menging nog eenmaal goed door. U zult zien, dat de nectar mooi homogeen wordt en een gelei-achtig voorkomen krijgt. Dit komt door het natuurlijke plantaardige bindmiddel. Dit bindmiddel voorkomt, dat de voedingsstoffen in de menging uit gaan zakken en de vogel eerst al het water moeten wegdrinken om bij de eigenlijke voedingsstoffen te komen.

Vers aangemaakte nectar is 12 uur houdbaar. Maak elke dag een verse hoeveelheid. Bij warm en zonnig weer de nectar niet direct in de zon hangen. Eén kilo nectar geeft 6,7 liter voeding.                   

Een gesloten verpakking Avian Nectar is één jaar houdbaar. Droog, koel en donker bewaren.

Samenstelling van onze nectar lori:
Lori nectar bevat o.a. een mengsel van glucose, fructose,plantaardige eiwitten, stuifmeel en een uitgebalanceerde verhouding speciale vitaminen, mineralen en aminozuren.

Mineralen o.a.:                                                                                                                                                      kalium, calcium, magnesium, fosfor, koper, mangaan, zink, molybdeen, jodium.

Vitaminen o.a.:                                                                                                                                                   Vitamine A, Vit. D3, Vit. E, Vit. K1, Vit. B1, Vit. B6, Nicotinamide, Panthotheenzuur,  Foliumzuur, Vit. B12, Biotine.

Aminozuren o.a.:
L-Alanine, L-Arginine, L-Asparagine, L-Cystine, Glycine, L-Glutamine, L-Histidine, L-Isoleucine, L-Leucine, L-Methionine, L-Proline, L-Phenylalanine, L-Serine, L-Threonine, L-Tryptofaan, L-Tyrosine en L-Valine.

InsectenPate

13331
11243_2016 delikat insectpate
 • Beschrijving

Insecten paté

verkrijgbaar in: 800 gr ,5 kg en 15 kg

Universeelvoer

13332
 
 • Beschrijving
Verkrijgbaar in : 1 kilo en 15 kilo

Fruit paté

13330
18706_2016
 • Beschrijving
Verkrijgbaar in: 1 kg 5 kg en 15 kg

Eivoer Vet

16225
11293 _2016 eivoer vet-geel golden yellow
 • Beschrijving
Verkrijgbaar in : 1kg ,5 kg en 15 kg

Eivoer Vet Rood

16224
 
 • Beschrijving
Verkrijgbaar in : 1kg ,5 kg en 15 kg

Avian High Energy Opfok- en handopfokvoer

18733
 • Beschrijving
 • Meer details
Verkrijgbaar in 200 gr
Er kan een noodzaak ontstaan om over te gaan op handopfok, bijvoorbeeld als de oudervogel doodgaat, de ouders weigeren om te voeren, als er meerdere jongen in één broed zitten en de jongste niet genoeg wordt gevoerd. Handopfokvoer wordt heel vaak als dwangvoeding verstrekt bij zieke of verzwakte vogels.

Sommige kwekers zullen bij bepaalde soorten handopfok toepassen om de jongen tam te maken en te socialiseren. Vooral bij de grotere papegaaien soorten wordt deze methode toegepast. Daar wordt dan vaak een handopfokbrok als bijv. van Scenic birdfood gebruikt.

Wat is er nodig voor handopfok?
Om te beginnen zal er voor een goed handopfok preparaat gezorgd moeten worden, verder is nodig een klein spuitje, kropnaald of voederlepel.
Voor de bereiding van de pap zal gekookt water moeten worden gebruikt, hiermee zal dus rekening moeten worden gehouden met de tijd die het water nodig heeft om af te koelen tot de juiste temperatuur, en de tijd dat de voeding gegeven moet worden.

Het voeren.
Als de voeding aangemaakt is volgens de gebruiksaanwijzing en op de juiste temperatuur kan begonnen worden met het voeden, De pap wordt in het spuitje getrokken, en de lucht wordt uit het spuitje geperst. Zelf plaatsen wij het jong in een kleine stevige container, een afgesneden plastic fles voldoet perfect, waardoor het jong zich in een nestsituatie waant. Leg op de bodem een laagje met keukenpapier.In de meeste gevallen zal het jong, als u op de nestrand tikt sperren. U kunt dan met de kropnaald de voeding toedienen. Na de voeding kijkt u of er faecalien in het nest liggen, zo ja, verwijder deze.
Mocht het nodig zijn om tot handopfok over te moeten gaan , probeer dan iemand te vinden die hier ervaring mee heeft en je duidelijk kan laten zien hoe je de vogel moet voeren.

 

Eenmaal aangemaakt voeding mag NOOIT opnieuw opgewarmd worden!

De gebruikte spullen( bakjes , spuitje, kropnaalden etc.) goed schoonmaken , bij voorkeur de spuit, kropnaald en het bekertje waarin u de voeding aanmaakt, na reiniging in een sterilisatie vloeistof bewaren.

Avian Rusk opfokkorrel 1 - 2,5 kilo

 • Beschrijving
 • Meer details
Verkrijgbaar in 1 - 2,5 kilo!
Avian Rusk is een speciaal tarweproduct dat wordt gemaakt uit zuiver tarwebloem, een eiwit rijke grondstof. Rusk zoals wij die kennen en gebruiken is een gebakken en gemalen granenproduct. De vogelliefhebber gebruikt het als vul- of bindmiddel.  Het staat bekend om zijn uitstekende wateropname. Rusk heeft als eigenschap dat het circa 8 à 10 keer zijn eigen gewicht aan water vast houdt.

Rusk wordt voor gebruik eerst geweekt met 1 deel Rusk in 2 - 3 delen water. 

U verkrijgt een mooi homogeen rulle menging door 1 eetlepel  bloemenhoning als Sti-Mu-Lance bij de Rusk menging te voegen. Van de gewelde Rusk wordt 10-20% gemengd onder uw eivoer.

Indien U kleurstoffen of voedingsupplementen gebruikt kunnen deze het beste eerst in het water opgelost worden voor U de Rusk aanmaakt.

 

Analyse:

Energiewaarde                Kj-1539
Eiwit
9,5%
Koolhydraten
78,2%
Ruwe vezel
3,0%
Vet
1,3%
Natrium
1%
Vocht
5%

Avian d'Or Aromabitic 250ml

11366
 • Beschrijving
 • Meer details
Door de pluimvee- vogel en duivensector worden aanzienlijke inspanningen geleverd om de voeder- en voedselveiligheid te verhogen. Zowel het therapeutisch gebruik van antibiotica als het gebruik ervan in kleine doseringen als groeibevorderaar heeft tot veel kritiek geleid. Er wordt door medici gevreesd dat de huidige antibiotica hun doeltreffendheid zullen verliezen ten gevolge van de ontwikkeling van bacteriële resistenties.
Hiervoor is een oplossing dringend en noodzakelijk. Vele alternatieven werden ontwikkeld om de leegte op te vullen. Organische zuren, pre- en probiotica, enzymen, immuniteit-stimulatoren, mineralen, planten- en kruidenextracten en andere worden voorgesteld. Een alternatief als anti-bacteriëel middelen moet effectief zijn en dit moet zich tevens weerspiegelen in de gezondheid van de vogel. Bovenal moet het gaan om een gezonde en veilig keuze die zonder enig risico ingezet kan worden bij uw kostbare vogels. Uiteindelijk heeft dit geleid tot een specifiek planten-extract (patentaanvraag is lopende) met zowel in-vitro als in-vivo veelbelovende resultaten. AVI d'OR is een zorgvuldig uitgebalanceerde menging van plantaardige vetzuren. AVI d'OR aromabiotic heeft aangetoond een zeer sterke preventieve werking te hebben tegen verschillende bacteriële stammen zoals: E.coli, Salmonella typhymumum,en Clostridium perfringens.

Proeven hebben de efficiëntie aangetoond van AROMABIOTIC :
AVI d'OR ~ AROMABIOTIC als regulator van de microbiële darmflora
· Selectieve sturing van de bacteriële populatie.
· Het maag- en darmstelsel selectief stuurt in de richting van gunstige bacteriën (vb. Lactobacillus spp.).
· De microbiële populatie in het maag- en darmstelsel stabiliseert.
· 5 tot 10 keer meer effectief is dan elk gekend alternatief in-vitro. 

AVI d'OR, voor een veilige antibacteriële werking. Voor de vogels heeft Avian Birdfood Products het vloeibare product AVI d'Or laten ontwikkelen. Avi d'Or is een uitgebalanceerde samenstelling van essentiële vetzuren en natuurlijke vloeistoffen die in water oplosbaar zijn. Avi d'Or verbetert de microflora van maag en darmen en verdrijft de enterobacteriën. De vogels krijgen weer meer eetlust, de mest wordt weer mooi vast en duiven beginnen weer rijkelijk te donzen. Herstel treedt binnen enkele dagen op.

 

Wat is AVI d'OR?
AVI d'OR bestaat uit een combinatie van plantenextracten. Het is een volwaardig alternatief om de negatieve effecten van bacteriële infecties te voorkomen. Een optimale gezondheid van uw vogels kan enkel worden verkregen als de dunne darm perfect functioneert.
Een stabiele en evenwichtige darmflora speelt hierin een belangrijke rol. AVI d'OR verlaagt het antibiotica verbruik. Proeven in de praktijk toonden aan dat het curatief antibioticaverbruik als gevolg van verteringsproblemen met 70 % kon worden verminderd. Toepassing van  Avi d'OR resulteert in een betere  voederconversie.

Gebruik van AVI d'OR.
AVI d'OR  is wateroplosbaar en kan worden toegediend via het drinkwater. Belangrijk is dat het continu gegeven dient te worden. AVI d'OR is een witte vloeistof, verpakt in een PET fles van 250, 500 of 1000ml met speciale doseersyringe..

De aanbevolen dosis via het drinkwater is 0,1% - (1 ml per 1000 ml water).

LET OP: zeer belangrijk is dat u de opgegeven dosering nooit overdoseerd. Houdt u aan de dosering.

Wat geldt voor alle zuren geldt ook voor Avi d’Or. 
Het verstrekken van hoge concentraties zuren kan een verbranding van het maag-darmkanaal geven.

Bijgesloten een speciale doseer injector voor een exacte dosering.

Avian Biergist 500 gram

11393
 • Beschrijving
 • Meer details
500 gram
Biergist stabiliseert en reguleert de darmflora op een natuurlijke manier, het heeft een preventieve werking tegen maag- en darmstoornissen (diarree) en stofwisselingsproblemen in maag. Biergist bindt en inactiveert schadelijke stoffen en mycotoxinen. Het verbetert het lichaamseigen afweersysteem tegen infecties door de vorming van een beschermende biofilm op het darmslijmvlies.

Biergist bevat hoogwaardige aminozuren, vitaminen, sporenelementen en enzymen. Het geeft een betere conditie en prestaties aan de vogels:

 • stimuleert de vruchtbaarheid, bevordert botontwikkeling
 • reduceert de mycotoxinebelasting in het voer
 • stimuleert de productie van verteringsenzymen
 • stimuleert het immuunsysteem en beschermt tegen infectiedruk
 • voorkomt diarree en vermindert de opfokverliezen
 • verbetert de voeropname en verhoogt de gewichtstoename
 • vertraagt de passagesnelheid waardoor betere darmgezondheid en nutrient vertering
 • stabiliseert het maag-darmkanaal

De gepatenteerde drogingstechniek staat er garant voor dat alle voedingsstoffen zoveel mogelijk intact blijven en dat de acceptatiegraad van het product zeer hoog is. De houdbaarheid van de biergist is minimaal een jaar. Biergist is niet genetisch gemodificeerd. Het product wordt onder GMP, ISO en QS certificering geproduceerd.

De grondstoffen zijn allen afkomstig van Duitse brouwerijen. Door thermische behandeling ondergaan bio-actieve stoffen, zoals aminozuren, vitaminen en enzymen, vele veranderingen. Het is zaak de voedingsstoffen van de biergist tijdens het productieproces op een zo hoog mogelijk peil te houden. Hierbij heeft het droogproces een beslissende invloed op de biologische activiteit van de biergist. Avian-biergist wordt daarom middels een speciaal gepatenteerd proces met behulp van een dragerstof bij een maximale temperatuur van 55 °C gedroogd. De gevoelige voedingsstoffen die zich in het product Biergist bevinden, blijven op deze manier de biologische activiteit houden. Tevens garandeert het speciale droogproces een hoge acceptatiegraad en smakelijkheid van het product. Wetenschappelijke studies hebben herhaaldelijk de betere fysiologische werking van Avian biergist tegenover andere gistproducten bewezen. Dit alles maakt dat Avian biergist een effectievere werkzaamheid heeft dan andere gistproducten.

Het belang van een goed productieproces.

Avian-Biergist – Specifiatie en samenstelling:

40% Biergist gebonden aan 60% Bierborstel

Energie           12.0 MJ                         
         
Ruw eiwit
31,0 %
Ruw vet
7,0 %
Ruwe celstof
9,5 %
Ruw as
 6,5 %
Zetmeel
5,0 %
Suiker
1,0 %
Calcium
 0,3 %
Fosfor
1,0 %
Natrium
0,1 %
Lysine
 1,8 %
Methionine
 0,6 %
Methionine/Cysteine
1,2 %
Threonine
 1,4 %
Vitamine B1
90 mg
Vitamine B2
28 mg
Vitamine B6
 22 mg
Choline
 2300 mg
Niacine
 240 mg
Pantotheenzuur
 73 mg
Folinezuur
 12 mg
Biotine
 520 mcg
IJzer
320 mg
Selenium
500 mcg
Lysine
14,85 g/kg
Methionine+Cystine
 8,90 g/kg
Threonine
11,46 g/kg
Tryptofaan
2,97 g/kg


Avian Stuifmeel gemalen

 • Beschrijving
 • Meer details
Verkrijgbaar in 500 gram - 1 kilo - 2,5 kilo - 25 kilo
Stuifmeelpollen zijn niet alleen van levensbelang voor de bijen, het unieke mengsel bevat, als voedingssupplement  ook voor onze vogels essentiële stoffen voor een goede gezondheid. De voedingstoffen in de stuifmeel zijn licht verteerbaar en worden gemakkelijk door het lichaam opgenomen, waardoor het een zeer voedzaam natuurlijk supplement is.
Stuifmeel is een belangrijke leverancier van anti-oxidanten, die vrije radicalen wegvangen die ontstaan door milieuvervuilende stoffen en daarmee de belangrijkste stressfactoren voor ons immuunsysteem. Stuifmeel stimuleert organen en klieren, verhoogd de vitaliteit en is levend verlengend.
Stuifmeel bevorderd de vruchtbaarheid, verlaagd het bloedglucose gehalte en versterkt het hemoglobine. Research heeft aangetoond dat stuifmeel het immuunsysteem versterkt, de weerstand verhoogd en daarnaast  anti-bacteriële en anti-virale kwaliteiten heeft plus een heilzame werking heeft op microben, bacteriën en fermenten in het maag-darmkanaal, dus op de darmflora en spijsverteringsproblemen.
Feitelijk wordt stuifmeel beschouwd als het perfecte voedsel van moeder natuur. Er is geen enkel natuurlijk kant-en-klaar product waar zoveel essentiële voedingsstoffen in zitten als juist in stuifmeel. 

Avian Knoflook met Vitamine B-complex 500 gram

11492
 • Beschrijving
Knoflook werkt bloedzuiverend, remt de groei van coccidiose, is gunstig voor de bloeddruk en wordt gebruikt als slijmoplosser. Het bevat allicine, een natuurlijk antibioticum, dat de groei van schadelijke, ziekmakende, bacteriën remt. Een ander uniek kenmerk van Avian knoflook is dat de twee voornaamste werkzame inhoudsstoffen - knoflook en vitamine B-complex niet alleen zijn gestandaardiseerd, maar zich ook gescheiden in de poeder bevinden. Pas in het lichaam worden deze twee, inhoudsstoffen omgezet in allicine en B-complex. Hierdoor is de werkzaamheid van Avian knoflook vele malen groter. Knoflook werkt preventief tegen vliegen, muggen, luis en bloedluis.

Avian Knoflook vloeibaar 500ml

11493
 • Beschrijving
 • Meer details
500ml
Knoflook is een natuurlijk voedingssupplement in gelvorm voor dieren, geschikt voor onze volièrevogels en duiven.

Knoflook bevat allicine als natuurlijke werkzame stof. Naast allicine bevat knoflook ook behoorlijke hoeveelheden salicylzuur, B vitamines, eiwit of wel aminozuren en ook de mineralen calcium, fosfor, selenium, zink en nikkel.

Knoflook is gunstig voor de elasticiteit van de aderen. Tijdens de afbraak van knoflook in het organisme ontstaan meerdere stoffen die de doorbloeding bevorderen. Het werkt desinfecterend in krop, maag en darm, helpt tegen ziektekiemen, verbetert het uithoudingsvermogen, werkt slijmoplossend en vermindert de algehele slijtage. Het werkt bloedzuiverend en energie opbouwend voor en na een inspanning van uw wedstrijdduif, heeft een versterkende functie op de weerstand van de wedstrijdduif en kan zowel tijdens de rui- en kweekperiode en het sportseizoen gegeven worden.

Het werkt preventief tegen darmparasieten, zoals spoelwormen, remt de groei van coccidiose, maar helpt ook tegen luis en bloedluis. Het is geen bestrijdingsmiddel maar de luis heeft een hekel aan de knoflookgeur.
In de gelvorm is het goed te mengen door drinkwater. Het lost gemakkelijk op in het drinkwater.


Avian Knoflook vloeibaar bevat:
Allium extract
Emulgator E472c
Verdikkingsmiddel E415
Water

Dosering - gebruik:  8 ml per/liter drinkwater.

1 afsluitdop = 8ml.

Avian Spirulina

 • Beschrijving
 • Meer details
Verkrijgbaar in 125 gram - 250 gram - 500 gram - 1 kilo
Dit microscopisch plantaardig voedingsmiddel is een eetbaar blauw-groene micro-algensoort,verkocht in een droge poedervorm. Het versterkt veerkleuring, glans, stimuleert het broeden en verhoogt  de vruchtbaarheid en in belangrijke mate het weerstandsvermogen. Simpelweg, strooi het over vers fruit, groente, mix het door universeelvoer of door uw nektar.

Het wordt verbouwd als een menselijke voedingsstof door een biotechnisch bedrijf in Californië, U.S.A.. Het is zeer voedingsrijk, het heeft een 62 %-ig aminozuren gehalte. Het is 's werelds rijkste bron van vitamine B12 en het anti oxidant beta-caroteen (20 keer hoger als wortelen). Wilde spirulina is een hoofd voedingsbron voor grote vluchten wilde flamingo's in super alkaline meren in oost Afrika. De Spirulina wordt gekweekt bij wetenschappers en hoog geschoolde technici op een speciale waterfarm. Iedere partij ondergaat een grondige test op puurheid voor het vrijgegeven wordt voor de verkoop.
Koop Spirulina altijd van een vertrouwde bron!

Voeren van Spirulina:
Door de toegevoegde voedingswaarde aan uw vogeldieet heeft het grote interesse van dierenartsen, liefhebbers en fokkers van exotische vogelsoorten. Het verklaart, waarom papegaaien welke last hebben van chronische infecties snel genezen, wanneer gevoerd met Spirulina. In wetenschappelijke studies wordt aangetoond, dat Spirulina de vogels beschermd tegen infecties met het anti-biotica resistente Staphylococcus aureus en E. coli. Deze wetenschappers onderzochten de theorie, dat Spirulina platensis werkt als een veilig eetbaar breedspectrum vaccine tegen bacterieën en microben. Het beschermt tevens tegen andere epidemie veroorzakende microben en kankergezwellen. Vele wetenschappers bestuderen nu de medische voordelen van het eten van Spirulina. Het is een zuiver natuurlijk plantaardige voedingsstof, een veilig alternatief voor anti-biotica.

Medische voordelen:
Verschillende medische rapporten die heden ten dage in wetenschappelijke literatuur verschijnen beschrijven de medische voordelen van Spirulina. Deze rapporten tonen alle aan, dat Spirulina het immuunsysteem sterk verbeterd. Waarom is dit belangrijk voor uw broedende vogels? Jonge vogels worden beschermd voor anders dodelijke bacillen met anti-bodies van het eigeel. Deze eigeel anti-bodies nemen snel af als de jonge vogels in kontakt komen met bacillen uit de leefomgeving. Na toediening van Spirulina naast de anti-biotica werd binnen een paar dagen een duidelijke verbetering bij de vogel waargenomen. Na twee weken was de infectie compleet genezen. De combinatie van anti-biotica en Spirulina bedwong de infectie geheel. Spirulina heeft recentelijk een patent goedkeuring verkregen in Rusland voor de behandeling van stralingsziekte. Kinderen uit de Chernobyl regio hebben in grote getale last van deze stralingsziekte. Straling vernietigt hun immuunsysteem in hoge mate, met leukemie vaak tot gevolg. Bij kinderen welke een dagelijkse dosis Spirulinatabletten werd verstrekt Andere wetenschappelijke onderzoeken tonen aan, dat Spirulina de T-cellen en thymus functies verbeterd. Het verbetert de werking van de eerste lijn van "body defence", genaamd macrophages The macrophages omsluiten en vernietigen niet alleen de bacteriën, zij communiceren met de T-cellen om het gevecht tegen infecties te coördineren. Wetenschappers namen waar, dat Spirulina de vermeerdering van deze cellen teweeg brengt en activeert bij het effectiever doden van deze bacillen. Het gehele immuunsysteem van celdoders, celhelpers en anti-body productie werd "supergeladen". Vogels gevoerd met Spirulina zijn meer resistent voor infecties en carcinomen.

Hoe bouwt Spirulina het immuunsysteem op?
Het is zeer voedzaam en bevat alle amino zuren. Het is tevens zeer rijk aan anti-inflammatore GLA vetzuren, antioxidanten en andere phytochemicals. Doch twee unieke natuurlijke substanties geven het immuunsysteem hun "superlading". De eerste is het brilliant-blauwe proteïn Phycocyanin, alleen voorkomend in blauw-groene algen. Phycocyanin werkt als erythropoetin, (EPO). EPO is het hormoon dat het beenmerg reguleert bij de productie van witte bloedlichaampjes. Phycocyanin stimuleert het onvolgroeide of beschadigde immuunsysteem om te groeien of zichzelf te repareren, wanneer geïnfiltreerd door infecties, giftige bestanddelen of straling. Wetenschappers vonden ook een polysaccharide (een complex suikermolecuul) uniek voor Spirulina. Spirulina polysaccharide reageert ongeveer gelijk aan Phycocyanin. Het is zeer potent en het activeert het immuunsysteem. Het verbetert het immuunsysteem's vermogen om lichaamsvreemde microben of bacterieen op te sporen en te vernietigen, alsmede het vermogen om te ontgiften. Het verhoogd ook de T-cel opbouw en verbetert de Thymus klierfunctie. Ook werden verhoogde anti-body levels waargenomen en normalisatie van andere celfuncties. Deze schat van voordelen heeft de aandacht getrokken van wetenschappers in de Verenigde Staten, die behandelingsmethoden onderzoeken voor HIV positieve en AIDS patienten. Wetenschappelijke studies, die gedaan zijn in enkele grote Amerikaanse instituten, ogen zeer veelbelovend.

Andere voordelen:
Spirulina is één van de meest geconcentreerde natuurlijke bronnen van bekende voedingsstoffen. Bevattende alle essentiele aminozuren, is het ook rijk aan chlorophyl, betacaroteen (20 keer dat van wortelen) en andere phytochemicals. Het is het enige groenvoer rijk aan GLA vetzuren. GLA stimuleert in sommige vogels de groei en maakt de bevedering zacht doch duurzamer. GLA werkt tevens als een anti-inflammatory, soms verlicht het bij rheumatische aandoeningen. Spirulina verbetert de darmflora. De beschikbaarheid van vrije aminozuren limiteert vaak de groei van Lactobacillen en Bifidus. De stimulatie van deze goede bacterie reduceert vaak problemen van E. coli en Candida albicans.

Samenvattende conclusie:
Wat betekent dit voor de vogelliefhebber? Veel kwekers van exotische vogel-soorten rapporteren dat de vruchtbaarheid en het uitkomen van de jongen verbeterd. Vogels zijn minder ziek, herstellen sneller , soms met een snelheid wat op een "wonder" lijkt. Vele papegaaihouders rapporteren een mindere kaalpluk of zelfbeschadiging van hun vogels. Veerkwaliteit en kleuring verbeteren vaak opzienbarend. Bepaalde vogels worden vaak voor het eerst op "kleur" gekregen. Spirulina "superload" het vogel immuun-systeem voor een betere ziekteresistentie en een verhoogde vruchtbaarheid.
Spirulina brengt uw vogels in perfecte konditie.

Physical Properties:
  Algehele Analyse:
Compositie: 100% poeder
Eiwitten 55 - 70%
Voorkomen: fijn poeder
Koolhydraten 15 - 25%
Kleur: blauw-groen
Vet (Lipiden) 6 - 8%
Reuk & Smaak: mild zeewier
Mineralen 7 - 13%
Bulkdichtheid: 60 mesh through
Vezels 8 - 10%

Vitaminen: per 10 g
Mineralen: per 10 g
Vitamine A         23.000 IE
Calcium 70 mg
Beta Caroteen 14mg
IJzer 15 mg
Vitamine D 1200 IE
Fosfor 80 mg
Vitamine E 1 mg
Jodium 00 mg
Vitamine K 200 µg
Magnesium 40 mg
Biotine 0,5 µg
Zink 0,3 mg
Inositol 6,4 mg
Selenium 10 µg
Vitamine B1 0,35 mg
Koper 120 µg
Vitamine B2 0,4 mg
Mangaan 0,5 mg
Niacine 1,4 mg
Chroom 25 µg
Vitamine B6 80 µg
Molybdeen 00 mg
Foliumzuur 1 µg
Natrium 90 mg
Vitamine B12 20  µg
Kalium 140 mg
Panthoteenzuur 10  g
Germanium 60 µg

Aminozuren (essentiële)
Aminozuren (non essentiële)

per 10g/% totaal

per 10g/% totaal
Isoleucine 350 mg / 5,6%
Alanine 470 mg / 7,6%
Leucine 540 mg / 8,7%
Arginine 430 mg / 6,9%
Lysine 290 mg / 4,7%
Aspartaanzuur 610 mg / 9,8%
Methionine 140 mg / 2,3%
Cystine 60 mg / 1,0%
Phenylalanine 280 mg / 4,5%
Glutaminezuur 910 mg / 14,6%
Threonine 320 mg / 5,2%
Glycine 320 mg / 5,2%
Tryptofaan 90 mg / 1,5%
Histidine 100mg / 1,6%
Valine 400 mg / 6,5%
Proline 270 mg / 4,3%Natuurlijke pigment phytonutrients
per 100g/ % totaal
Phycocyanin (blauw)
1400mg / 14%
Gammalinolzuur essent. vetzuur
130 mg / 4,5%
Chlorophyl (groen)
100 mg / 1,0%
Glycolipiden glycolipiden
200 mg / 5,2%
Carotenoiden (oranje)
37 mg / 0,37%
Sulfolipiden lipiden
10 mg / 1,5%
Polysaccharide koolhydraten+suiker
450 mg / 6,5%


Natuurlijke caretenoiden kleur:
per 100g/ % totaal
Xanthophylles geel
22 mg / 0,22%
Caretenoiden oranje
25 mg / 0,25%
Mycoxanthophyl geel
9 mg / 0,09%
Beta-caroteen oranje
21 mg / 0,21%
Zeaxanthine geel
8 mg / 0,08%

Andere caretenoiden:Cryptoxanthine geel
1,00 mg / 0,01%
Echineone geel
1,00 mg / 0,01%
Andere Xanthophylen geel
3,00 mg / 0,03%

oranje
47,0 mg / 47%

(volgens opgave Cyanotech-Earth Rise Farm - Californië USA)

Gebruik en onderhoudsdosering:
U kunt spirulina mengen door uw eivoer, universeelvoer of vruchtenpatee. Ook kunt u de spirulina toevoegen aan te verstrekken nectar. In water is het minder goed oplosbaar, omdat spirulina van zichzelf een beetje vettig is. U krijgt dan een groene vetrand in uw waterdrinkbak of drinkbuisjes. Door de binding met de koolhydraten in de nectar is de menging in nectar een goede oplossing. Als u spirulina door nectar mengt, altijd twee maal roeren of opschudden. De spirulina heeft tijd nodig om op te lossen. Neem ± 3 minuten tussen deze perioden.

De onderhoudsdosering is slechts 1%. ( 10 gram per kilo voer)

Avian Premium Tarwekiemolie

Maak hier uw keuze!: 100ml
 • Beschrijving
 • Meer details
Verkrijgbaar in 100ml - 250ml
Tarwekiemolie wordt gewonnen uit kiemende tarwekorrels, die 13% olie bevatten. De olie bevat veel bestanddelen die ook in het menselijk lichaam voorkomen en is daardoor een uitstekend voedingssupplement, goed voor de bloedsomloop en zenuwstelsel. Tarwekiemolie heeft een gunstige invloed op de energiestofwisseling. de souplesse van de spieren en het prestatievermogen. Het kan een waardevolle ondersteuning zijn voor de gezondheid en geeft meer energie. Avian Premium Tarwekiemolie is een goudgele, koudgeperste, naar graan ruikende olie uit de eerste persing en wordt verkregen uit de kiemen van de tarwekorrels.
Avian Premium Tarwekiemolie is rijk aan:
Vitamine E (alpha en beta tocoferol).
Vitamine F, het is geen vitamine in de ware zin van het woord, maar een complex van essentiële meervoudige onverzadigde vetzuren (o.a. linolzuur, linoleenzuur, arachidonzuur). Vitamine F verhoogt o.a. de weerstand tegen huidinfecties, bespoedigt wondgenezing en werkt regulerend op de vetstofwisseling. 
Hoogwaardige lecithine, lecithine is een fosforzuur bevattende vetachtige stof die een belangrijk bestanddeel van de celmembranen en het protoplasma vormt. Het percentage meervoudig onverzadigde vetzuren is hoog (80%), het merendeel hiervan is linolzuur.
Octacosanol, Octacosanol beschikt onder meer over ergogene (= prestatieverhogende) eigenschappen plus toegeschreven eigenschappen zoals een aanzienlijke versterking van het spier- en zenuwstelsel, optimale opslag van glycogeen in de spieren, bevordering van de spiercoördinatie, verbetering van de toename van spiermassa en vergroting van de trainingstolerantie, belangrijk bij wedstrijdduiven.
Selenium, selenium vermindert de kans op ontsteking van luchtweg en urinewegen.

Het vogel lichaam bestaat uit miljoenen cellen. In elke cel afzonderlijk spelen zich voortdurend zeer gecompliceerde stofwisseling processen af, die onontbeerlijk zijn voor de instandhouding van een goede gezondheid en weerstand van het vogellichaam. Tarwekiemolie wordt vaak ingezet vanwege haar antioxidatieve eigenschappen. Het heeft een belangrijke functie bij de energiewinning uit voedsel. Om de talrijke functies op de juiste wijze te kunnen vervullen hebben de cellen vooral voldoende zuurstof nodig, die door het bloed word aangevoerd. Een gering te kort aan zuurstof kan de vitale celfuncties al flink ontregelen. Een zuurstof tekort in de cellen komt vandaag de dag ook bij onze vogels veel voor.

Door uitgebreide testen en onderzoeken is komen vast te staan, dat voor een optimale werking van de tarwekiemolie alleen een eerste , koud geperste tarwekiemolie, van een hoogwaardige kwaliteit de werking heeft waar we het hier over hebben. Vele ziekten en voortijdige uderdomsverschijnselen kunnen op deze wijze namelijk worden voorkomen of op z'n minst vertraagd. En zelfs wanneer reeds schadelijke effecten in de cellen zijn opgetreden, kunnen die door inname van voldoende olie over een lange periode weer worden verminderd of volledig worden teniet gedaan, het zogenaamde regeneratie effect. Alleen de celbeschermende functie van de olie zou al reden genoeg moeten zijn om het dagelijks aan onze vogels te verstrekken. Vandaar ook dat we deze Premium Tarwekiemolie onder het Avian label uitbrengen. Avian Premium Tarwekiemolie speciaal wordt geproduceerd volgens de normen van GMP (Good Manufacturing Practices).

Premium Tarwekiemolie als vruchtbaarheidsstimulator.
Uit vele onderzoeken met tarwekiemolie werd vastgesteld, dat er een aantoonbare verbetering plaatsvond van het voortplantingsvermogen bij mens en dier. De olie kan een positief effect hebben op onze vogels bij een gezonde voortplanting. Bij een niet goed functioneren van de geslacht klieren kan het tocoferal (vit. E) in de olie weer een activerende werking op de geslachtsorganen hebben. Dit laatste geldt zowel voor mannen als voor poppen.

Avian  gebruik van Premium Tarwekiemolie:
Vruchtbaarheidsproblemen, impotentie, verbetert de functie van de geslachtsklieren
Bevordering van de inwendige ademhaling van de cellen
Verbetert de opname van selenium
Betrokken bij de vorming van een stof die zenuwimpulsen overbrengt naar de spieren en dus van nut bij ziekten als M.S., myasthenia gravis, epilepsie, encefalitis
Bij hemolytische anemie (bloedarmoede niet veroorzaakt door een gebrek aan ijzer).
Heeft een gunstige invloed op de hele stofwisseling, o.a. de eiwitstofwisseling
Sportbeoefening; tarwekiemolie vermindert de behoefte van cellen aan zuurstof en de  vermoeidheid in de spieren en verbetert het uithoudingsvermogen, verlicht spierspasmen
Bij nierontsteking
Vertraging van het verouderingsproces
Ondersteunt de celregeneratie
Als antioxidant speelt vitamine E een rol bij het voorkomen van oxydatie van poly-onverzadigde vetzuren en het afbreken van schadelijke stoffen (vrije radicalen, o.a. door pollutie), die de celstructuren beschadigen
Tarwekiemolie heeft een stimulerende invloed op de bloedsomloop en het zenuwstelsel.

Toepassingsmogelijkheden:
Ter verbetering van het uithoudingsvermogen bij tal van (duur)sportactiviteiten; voor versneld herstel na fysieke inspanning; ter verzorging van de hartspier; bij (aanhoudend) vermoeide spieren; ter bevordering van de reactiesnelheid en de spiercoördinatie; ter bescherming van gezonde cellen en weefsels in de zenuwen.

Avian Tagetes Yellow

avian logo 160
 • Beschrijving
 • Meer details
Verkrijgbaar in 150gram - 500gram
Avian Tagetes Yellow is een vorm van natuurlijke pigmenten gebruikt in de voeding van pluimvee en wordt gebruikt om de eidooier een mooie oranje kleur te geven.
In de vogelwereld kennen we de Tagetes als een natuurlijke kleurstof voor onze gele vogels als gele kwikstaart, bijeneters, menievogel (pop), kernbijters maar ook ter ondersteuning van de geelkleuring bij bijv. de brilvogel.
Het heeft niet alleen een effect op de gele kleuring maar intensiveert ook een bruine-, een groene- of blauwe kleur.
De carotenoïden zijn gewonnen uit de bloemen of vruchten van de Tagetes erecta, gestabiliseerd en vermengd met een geschikte drager, wat resulteert in een vrij stromend poeder met gestandaardiseerde activiteit.

Avian Tagetes Yellow       
Bron:
Tagetes erecta, het afrikaantje (Marigold)
Vorm en kleur:
Poedervorm, geel tot oranje kleurig
Inhoud:
xantophylles 20g/kg (gele kleurstof)
Caretenoide profiel:
luteine en zeaxanthine


In de natuur doen de carotenoïden zich voornamelijk voor in een veresterde vorm, verbonden met vetzuren.
In Avian Tagetes Yellow is ten minste 95% van de carotenoïden verzeept.  Dit betekent dat het niet langer gebonden is aan vetzuren, maar zich voordoet in de vrije vorm, wat leidt tot een efficiëntere absorptie van de  carotenoïden in de darmen.
Avian Tagetes Yellow geeft in tegenstelling tot een overdosering van het canthaxantine geen leverproblemen.

Carotenoïden zijn onverzadigde structuren, welke zeer gevoelig zijn voor oxidatieve degeneratie.
Daarom is Avian Tagetes Yellow gestabiliseerd met antioxidanten en verzekerend een perfecte bewaring tijdens de opslag. In tegenstelling tot andere grondstoffen, de caroteenachtige inhoud van Avian Tagetes Yellow is constant en betrouwbaar wanneer deze koel en droog bewaard blijft in de originele verpakking.

Avian Meelworm Voedingssubstraat

Maak hier uw keuze!: 1 kilo
 • Beschrijving
 • Meer details
Verkrijgbaar in 1 kilo - 2,5 kilo
Avian meelwormvoedingssubstraat is speciaal ontwikkeld om als voedingbodem te fungeren voor uw meelwormen, buffalo's, morio's of krekels.  Meelwormen hebben een zeer lage voedingswaarde. Ze zijn vet en bevatten vele malen meer fosfor dan calcium. Door het opnemen van de voedingsubstraat geeft het uw voederdieren een extra “boost” , het verhoogd de voedingswaarde van uw voedseldieren door de opname van het voedingsubstraat.
Meelwormvoedingssubstraat zorgt er voor, dat uw voedseldieren een hoogwaardige voedingswaarde krijgen. Een goede manier om de voedingswaarde van meelwormen significant te verbeteren!
Gebruik om ontsnapping te voorkomen, een plastic bak met een minimaal 5 cm gladde wand boven een laag van het voedingssubstraat.

Veelal worden voedseldieren bewaard in tarwezemelen. Het nadeel van tarwezemelen is, dat het de calcium-huishouding bij de vogel verstoord en daardoor zeker geen toegevoegde voedingswaarde aan u vogels geeft. De voedingsubstraat bevat weinig actieve gist- en schimmelsporen als gevolg van de toegepaste productie methode, waardoor de kans op het optreden van voedergisting wordt verkleind.

Gebruik: Schud een laagje van 1 tot 2 cm. meelworm-voedingsubstraat in een plastic bak en zet uw voedseldieren op deze substraat. Na verloop van tijd zult U zien, dat het substraat verbruikt is.
Het beste is, om het substraat uit te zeven en de voedseldieren een nieuwe laag voedingsubstraat te verstrekken.

Avian Meelwormvoedingssubstraat is een speciaal ontwikkelde premix voor voedseldieren. De meest geschikte voedingsbodem voor uw voedseldieren. Het verhoogt de voedingswaarden van uw voedseldieren, dus een betere voeding voor uw dure vogels. Uw vogels zijn het waard.

Analyse Meelworm Voedings substraat p/kg:

Eiwit 185,00                Calcium      9,40 g/kg
ruw vet 50,00 g/kg
Fosfor 7,50 g/kg
ruw vet 50,00 g/kg
Fosfor 7,50 g/kg
vezels 27,50 g/kg
Magnesium 2,61 g/kg
ruwe as 56,59 g/kg
Kalium 9,59 g/kg
zetmeel 371,94 g/kg
Natrium 1,75 g/kg
Chloor 2,85 g/kg
Vitamine A 10.000,00 I.E./kgVitamine D3 1.500,00 I.E./kg
Lysine 9,69 g/kg
Vitamine E 40,00 mg/kg
Methionine 4,00 g/kg
Vitamine K3 2,00 mg/kg
Methionine + Cystine 7,49 g/kg
Vitamine B1 7,00 mg/kg
Threonine 6,99 g/kg
Vitamine B2 8,00 mg/kg
Tryptofaan 2,52 g/kg
Niacine 70,00 mg/kgd-Pantotheenzuur 19,50 mg/kg
Fe (IJzer(II)sulfaat) 112,74 mg/kg
Vitamine B6 8,00 mg/kg
MN (Mangaan(II)oxide) 66,69 mg/kg
Vitamine B12 30,00 µg/kg
CU (Koper(II)sulfaat) 7,89 mg/kg
Biotine 200,00 µg/kg
ZN (Zinkoxide) 58,43 mg/kg
Choline Chloride 1.300,00 mg/kg
ZN (Zinksulfaat) 22,64 mg/kg
Foliumzuur 2,20 mg/kg
J (Kaliumjodide) 1,20 mg/kg
Vitamine C 1.450,00 mg/kg
Co (Cobalt(II)sulfaat) 0,45 mg/kg
Se (Na-seleniet) 0,20 mg/kg

Een uitgekiende samenstelling om de voedingswaarden van uw voedseldieren te verhogen.

Avian Vitamine A 150 gram

11516
 • Beschrijving
 • Meer details
150 gram
Vanuit een voedings perspectief is het vitamine A een van de meest waarschijnlijke van de vitaminen welke een deficiëntie kan veroorzaken bij vogels in gevangenschap. Vitamine A  (retinol) is een vetoplosbare vitamine en komt in geringe hoeveelheden in de voeding voor. 
Vitamine A zorgt voor een goede weerstand. Vele oogproblemen komen voort uit een tekort aan vitamine A. Daarnaast kan een tekort een dof verenkleed veroorzaken.
Vitamine A is belangrijk voor recessieve vogels, witte kanaries, blauwe goulds hebben een toevoeging van vitamine A nodig. Vitamine A wordt ook wel de anti-infectie vitamine genoemd. Een tekort kan aantasting van de huid (epitheel), slijmvliezen van de snavel, keelholte, slok-darm en ademhalingswegen veroorzaken.

Ook bij opfok door de ouders is het vitamine A onontbeerlijk. Een doodsoorzaak van jonge na 7 dagen is vaak een gevolg van E.coli of een tekort aan vitamine A. Bovenstaande symptomen kan men tegen gaan door de vogels structureel te voorzien van vitamine A.
 
Vitamine A kan zowel door het voer als door het drinkwater gemengd worden.
Geadviseerd wordt om 1 maatschepje vitamine A op te lossen in 1 liter drinkwater of te mengen door een kilo zachtvoeder.

Avizn Vitamine E 150 gram

11518
 • Beschrijving
 • Meer details
150 gram
Vitamine E is een belangrijke voedingsstof die een regulerende werking heeft op allerlei lichaamsprocessen die bij het ouder worden de neiging hebben te verslechteren. Veel van de gunstige uitwerkingen van vitamine E hebben verband met zijn functie als vetoplosbare antioxidant.
D.w.z. zij beschermt allerlei stoffen zoals vetten, vitamine A en hormonen tegen vernietiging door vrije radicalen die o.a. ontstaan bij oxidatie (verbrandings) processen in het lichaam.
Ook heeft vitamine E een ontstekingsremmende werking (het is een lichte COX-2 remmer) hetgeen o.a. van belang is bij aandoeningen van de luchtwegen.

Tevens speelt vitamine E een belangrijke rol in het immuun-systeem.
Een aantal recente studies toonden aan dat de immuunrespons aanmerkelijk kon worden verbeterd door extra vitamine E.

Vitamine E heeft vooral  verminderde toename van ontstekingsbevorderende stoffen;
verbeterde doorbloeding door positief effect op het endothelium (vaatwand);
daling van een stof die de samenklontering bevordert.

In de vogelwereld wordt het vitamine E gebruikt ter verbetering van de vruchtbaarheid. Het wordt hier ook wel “vruchtbaarheidsvitamine” genoemd.

Avian AviTotaal multivitamine

Maak hier uw keuze!: 250 gram
 • Beschrijving
 • Meer details
Verkrijgbaar in 150gr - 250gr - 500gr - 1 kilo - 4 kilo
De vernieuwde formule AviTotaal is een belangrijke combinatie van vitaminen, mineralen, aminozuren en sporenelementen welke in belangrijke mate de gezondheid van uw vogels bepalen.
Het stimuleert de groei en gezondheid van uw vogels en uw jonge kweek.
AviTotaal+ bevat gemakkelijk opneembare calcium/fosfor verbindingen (in de 2:1 verhouding), onmisbare sporenelementen, alle  benodigde vitaminen en een uitgebalanceerde hoeveelheid van de essentiële en non-essentiële aminozuren: de bouwstenen van de eiwitten.


Dosering: 1% toevoegen aan uw ei-, universeelvoer of fruitpaté.           
Voor het poederen over fruit of over voedseldieren, gebruik daarvoor een theezeefje. Dit geeft een mooie verdeling.

Berekende analyse per 1000g:

Ruw eiwit              101 g           Ruwe As      612,37 g
Ruw vet
3,43 g

Ruwe celstof
4,57 g


 

Calcium 175 g         Lysine                  6,08 g          Vitamine A (E672)       180.000 IE
Fosfor 85 g
Methionine 1,55 g
Vitamine D3 (E671) 20.000 IE
Magnesium 3,26 g
Methionine+Cysteine 3,21 g
Vitamine E 3.000 mg
Kalium 2,29 g
Threonine 4,17 g
Vitamine K3 300 mg
Natrium 2,00 g
Tryptofaan 1,28 g
Vitamine B1 200 mg
Chloor 1,08 g

Vitamine B2 500 mg
Totaal ijzer 567 mg

Vitamine PP 40 mg
Totaal mangaan 7,67 mg

Vitamine B5 750 mg
Totaal koper 38,50 mg

Vitamine B6 300 mg
Totaal zink 13,00 mgVitamine B12 1500 mcg
Totaal cobalt 0,06 mgVitamine H    1000 mcg
Totaal selenium 0,10 mgVitamine B9 80 mg
  

Gesloten verpakking AviTotaal is één jaar houdbaar.
Voor houdbaarheidsdatum: zie verpakking.
Droog, koel en donker bewaren.

Avian BreederMix

Maak hier uw keuze!: 500 gram
 • Beschrijving
Verkrijgbaar in 500gr - 1,5 kilo
Door de grote vraag naar een product om onze kweekvogels in een optimale conditie te brengen en de kweekresultaten te verbeteren heeft Avian Bird Food Products de Breeder~Mix ontwikkeld.

Avian TrioVit - NutriBoost multivitaminen

 • Beschrijving
 • Meer details
Verkrijgbaar in 250gram - 500 gram
TrioVit - NutriBoost is een uiterst hoogwaardig vitamine-, mineralen menging met alle benodigde aminozuren, sporenelementen, spirulina platensis en het vitamine B-complex met daaraan toegevoegd calcium-fosfor, speciaal voor de groep insectenetende vogels.

TrioVit - NutriBoost is een speciaalmix van het AviTotaal, CarniZoo en Spirulina.

Wetenschappelijk is bewezen, dat vogels op 50 verschillende voedings-componenten aangewezen zijn. Een tekort van een of meerdere van deze stoffen kan uw vogels problemen geven en in het ergste geval zelfs de dood van uw trotse bezit. Het normale verkrijgbare vogelvoer is op den duur ontoereikend voor de vitaminebehoefte van een vogel. Vooral tijdens de rui, tijdens de broedtijd of bij nieuw geïmporteerde vogels is een verhoogde vitamineverstrekking een noodzaak. Ook na een antibiotica kuur is het zaak om het systeem weer op gang te krijgen en er voor te zorgen, dat de vogel weer een goede weerstand krijgt. Dit om herhaling te voorkomen.Met Avian TrioVit - NutriBoost weet u zeker, dat u uw vogels een juiste suppletie verstrekt. TrioVit is een perfect supplement voor deze dagelijkse behoefte.

Bereidingswijze en dosering

Geef uw vogels dagelijks 1% aanvulling met Avian TrioVit - NutriBoost. Meng het door uw universeel, eivoer of vruchtenpaté. Door het Spirulina gehalte in TrioVit - NutriBoost heeft het een uitstekende kleurende werking op het verenkleed en de intensiteit van de kleuren.

Door zijn anti-bacteriële- en antivirale werking gaat het schimmelvorming in de luchtwegen en het maag- darmkanaal tegen. Het ß-caroteen gehalte in spirulina, onderdeel van de TrioVit - NutriBoost,  ligt 20 x hoger als in wortelen.

TrioVit - NutriBoost geeft er kleur aan.

Avian TrioVit droog en koel bewaren.

Samenstelling TrioVit - NutriBoost:

Mineralen o.a.:
kalium, calcium, magnesium, fosfor.

Spoorelementen o.a.:
koper, mangaan, zink, fluor molybdeen, jodium.

Vitaminen o.a.:
Vit. A, D3, E, K1, B1, Vit. B6, Nicotinamide,  Foliumzuur, Panthotheenzuur, Vit. B12, Biotin.

Aminozuren o.a.:
L-Alanine, L-Arginine, L-Asparagine, L-Cystine, L-Glutamine, Glycine, L-Histidine, L-Isoleucine,  L-Leucine, L-Methionine, L-Proline, L-Phenylalanine, L-Serine, L-Threonine, L-Tryptofaan, L-Tyrosine, L-Valine.

Natuurlijke pigment phytonutrients o.a.:
phycocyanin (blauw), chlorophyl (groen), caretenoiden (oranje), beta caroteen, xanthophylles, myxoxanthophylles, cryptoxanthin, zeaxathin, plus de natuurlijke phytonutrient: gammalinolzuur, glycollipiden, sulfollipiden, polysacchariden.

Avian Carmix Carnivoren~Mix

Maak hier uw keuze!: 500 gram
 • Beschrijving
 • Meer details
Verkrijgbaar in 500gr - 1 kilo
Carmix Carnivoren~Mix is een speciaal vitamine- en mineralen-concentraat voor vleesetende zoogdieren, vogels en reptielen.
Carmix wordt al jaren gebruikt door de Nederlandse dierenparken voor hun carnivore zoogdieren en vogels. Door 1% Carmix op te nemen in het dagelijkse rantsoen wordt een voor carnivoren voldoende hoeveelheid vitamines en mineralen verstrekt met onderling goede verhoudingen. Gebleken is, dat met toevoeging van Carmix aan vogelvoer botzwakte wordt tegengegaan. Carmix is een uitstekend preparaat om bij de te voeren voedseldieren als bijv. meelwormen toe te voegen. Voeg wat Carmix toe aan uw meelwormen, buffalo's en eventueel krekels. Strooi het voor de verstrekking over de voedseldieren.

 

Grondstoffen: Ontsloten granen, plantaardige oliën, zuivelproducten, geïnaktiveerde gedroogde gist, vitaminen, mineralen en spoorelementen, vitaminen, mineralen en aminozuren.

 

Berekende Carmix analyse:

GEMIDDELDE ANALYSE:
Eiwit 18,9%           As 35%
Vet 5,8%
Vocht 5,5%
Vezel 0,9%
Koolhydraten 35%
 
Vitamine per kg.
Vitamine A    275.000 IE
Nicotine zuur 725 mg.
Vitamin D3 45.000 IE
Biotine 8000 µg.
Vitamine E 500 mg.
Foliumzuur 22 mg.
Vitamine C 1000 mg.
Vitamine B6 200 mg.
Vitamine B1 200 mg.
Choline 5550 mg.
Vitamine B2 200 mg.
Vitamine C 1000 mg.
D-Pantotheenzuur     725 mg.
Vitamine K3 102 mg.
Vitamine B12 402 µg
                                                      
 
Bijgevoegde waarden-Mineralen en sporen elementen per kg.
Calcium 114 gr.
IJzer 375 mg.
Phosphor 5 gr.
Koper 150 mg.
Magnesium 5 gr.
Zink 780 mg.
Natrium 2 gr.
Mangaan 980 mg.
kalium 8,0 gr.
Kobalt 8,5 mg.
Chloride 5 gr.
Jodium 45 mg.
Selenium 2 mg.
         

Aminozuren - g/kg

 
Arginine 8 g 
Tyrosine 7,2 g
Lysine 12,5 g
Leucine 15,5 g
Methionine 3,7 g
Isoleucine 9,2 g
Cystine 2 g
Histidine 4,4 g
Tryptofaan 2,5 g
Threonine 8,5 g
Phenylalanine 7,8 g
Valine 11 g

Carmix droog en koel bewaren..
Carmix is een product van Kasper Faunafood - Hope Farms.

Avian Carni-Zoo

Maak hier uw keuze!: 500 gram
 • Beschrijving
 • Meer details
Verkrijgbaar in 500gr - 1 kilo - 4 kilo
Het product is speciaal ontwikkeld in samenwerking met vogelparken en dierentuinen en bevat alle benodigde vitaminen, mineralen en sporenelementen voor de carnivore dieren, zoals roofvogels, felines (katachtige), ursidaes (beren), canidaes (wolven), canine (honden) maar ook de reptielen. Door toevoeging van Carni-Zoo aan het vlees, prooi of voedseldieren als meelwormen, buffalo's, wasmotten en krekels krijgt het dier of de vogel de essentiële hoeveelheid vitaminen, mineralen en sporenelementen binnen voor hun dagelijkse activiteiten.
Naast de gebruikelijke oplosbare en goed opneembare elementen bevat het taurine, carnitine en een uitgebalanceerde Ca:P (calcium - fosfor) verhouding. 

Carni-Zoo is gemakkelijk te doseren en verkrijgbaar in verschillende maten.
Het gebruik is een toevoeging van 1% aan het dagelijkse rantsoen.

Samenstelling Carni-Zoo per/kg.:

Vocht 30,04g                Ruwe as 668,27g
Ruwe eiwit 24,93g
Ruw vet 7,00g
Ruwe celstof 1,00g
Zetm Ewers 191,25g
OEvlk 538,82 kcal
OEvlk 2,25MJzwavel 1,10g
Calcium 200g
Fosfor 4,00g
Magnesium               10,00g
Kalium 55,00g
Natrium 8,00g
Chloor 66,93g
Lysine 1,00g
Methionine 0,40g
Threonine 0,82g
Tryptofaan 0,35g
Taurine 40.000,00mg
Methionine + Cystine 0,92mg

Vitamine A 600.000 IE
Vitamine D3 85.000 IE
Vitamine E 1100mg
Vitamine B2 400mg
Vitamine B1 225mg
d-Pantotheenzuur 1500mg
Niacine 1500mg
Vitamine B12 1040µg
Vitamine B6 225mg
Choline Chloride 9375mg
Biotine 17.500µg
Foliumzuur 45mg
Choline Chloride 12.000mg
L-Carnitine 1150mg
Vitamine C 1500mg
Totaal Mangaan 400mg
Totaal IJzer 400mg
Totaal Zink 550mg
Totaal Koper 300mg
Totaal Kobalt 4,00mg
Jodium 1.000mg
Selenium 10mg

VEM 302,53
BEZET 13,26g
VEVI 341,07
DVE 19,70g
FOS 188,36g
OEB -9,41g
EW (x100) 34,74